Jak ozvučít párty,oslavu koncert !!!

28.09.2014 02:19

Pokud se chystáte pořádat koncert, oslavu, party nebo jinou akci pro veřejnost, rozhodně nepodceňujte kvalitní ozvučení takové akce. Právě na zvuku velmi záleží. Bez dobrého zvuku se lidé nebudou bavit, hudba se jim nebude líbit, a to, co se děje na pódiu nebo vychází z reproduktoru, nikdy nebude mít takový ohlas, pokud nebude zajištěno dobré a profesionální ozvučení. Ozvučit prostor nepatří k jednoduchým záležitostem. Taková akce vždy vyžaduje spolupráci zkušených profesionálů, kteří disponují jak potřebnou technikou, tak i zkušenostmi, neboť bez nich se dobrá akce nemůže obejít. Máte v plánu přilákat do svého podniku, do haly nebo na jiný prostor moc lidí a chcete, aby se k Vám rádi vraceli? Pak jim nabídněte kvalitní zvuk, dobrou hudbu a hlavně perfektní ozvučení.

 

Ozvučení koncertů a velkých akcí se nikdy nesmí obejít bez profesionálů, kteří Vám ozvučení zajistí. Některé společnosti ozvučují pouze malé akce, jako např. diskotéky, nebo vystoupení jednotlivých zpěváků, či koncert v malém sále, některé se zaměřují vedle těchto drobných akcí i na velké koncerty a vlastně žádné ozvučení pro ně není problém. Potřebují k tomu špičkovou techniku, a když k ní přidají své zkušenosti a znalosti, je záruka dobré akce na světě. Nejčastěji bývá používáno malé a střední ozvučení, při kterém se používá i vícebodového ozvučení a zpožďovacích linek. Pokud potřebujete ozvučit tiskovou konferenci nebo meeting, pak i v tomto případě se obraťte na profesionální firmy, neboť v jejich nabídce jsou i tyto služby. K ozvučení tiskových konferencí používají speciální zvukovou techniku a různými linkovými výstupy pro novináře i televizní stanice.

Kdy je vhodné obrátit se na zvukaře?

Na zvukaře se obraťte vždy, pokud chcete mít záruku úspěšné akce, kterou pořádáte. Jestliže jste již nějakou akci pořádali, jistě víte, že správně ozvučit místnost, velké prostory, nebo celý venkovní areál je snad ze všeho nejtěžší. Pokud jste dosud žádnou akci nepořádali, tak nám věřte, že sami ji zcela jistě bez dokonalé techniky ozvučit nedokážete. Jestliže se chystáte pořádat pro veřejnost koncert, nebo festival či nějaké představení, kde se budou účinkující střídat a každý bude mít samozřejmě svou aparaturu, apod., pak je velmi těžké dosáhnout kvalitního zvuku po celou dobu pořádané akce. Zkušená firma však zvládne i takové situace bez toho, aby se před zahájením každé nové kapely museli provádět zvukové zkoušky.

Jaké akce vyžadují odborné ozvučení

Na profesionální zvukaře se jistě obraťte v případě, že potřebuje ozvučit kulturní, sportovní nebo jinou společenskou akci, pokud potřebujete ozvučit ples, večírek, stužkovací večírek, módní přehlídku, prezentaci, školní akademii, koncert, závody, firemní akci, divadelní představení, školení, seminář, a jiné akce. K ozvučení používají zkušení zvukaři pouze kvalitní techniku známých značek, které se vyznačují vysokými výkony a dokážou ozvučit jak vnitřní prostory, tak i venkovní.

Kolik stojí ozvučení akcí

Ceny se různí dle druhu akce, dle prostředí, dle složitosti plánované pořádané akce, dle požadavků, dle doby průběhu akce, apod. Jsou tedy velmi individuální, samozřejmě i s ohledem na použitou techniku a náročnost ozvučení. Většinou začínají na částce 3000 Kč.

Výhody profesionální ozvučení

V naprosté většině případů pořádaných akcí pořadateli nezbude nic jiného než si koncert nebo jinou akci nechat profesionální ozvučit. Pokud má pořadatel na výběr, má techniku a nějaké zkušenosti, měl by zvážit, zda se do ozvučení pustí sám, nebo vsadí na jistotu, na záruku a přizve na akci odborníky, kteří mu zajistí ozvučení tzv. „na klíč“. Kvalitní ozvučení je základním pilířem úspěchu úplně každé akce. Proto Vám profesionální firma vždy pečlivě vybere sestavu techniky, která bude na pořádanou akci použita, aby vše proběhlo nad míru očekávání.

—————

Zpět