Jak správně vybrat kapelu na firemní párty.

28.09.2014 00:44

 

V tomto krátkém článku poradíme, jak vybrat takovou kapelu, aby skutečně splnila vaše očekávání. Nejenom dobře pobavila vaše partnery či zaměstnance, ale aby byla i dostatečně reprezentativní.

 

V jakém složení?

Pro firemní párty  doporučujeme nejčastěji variantu 3 až 4 muzikantů. Samozřejmě je možná  i větší varianta (až do 7 muzikantů), podle toho o jaký typ akce se jedná.

 Kapely, které vám hned od počátku budou nabízet dvoučlenné složení, působí více než podezřele a na firemní akci se opravdu nehodí.

Proč ne raději diskotéku?

Diskotéku nebrat. Kdo zažil opravdu "živé hraní", ví, jak to dobře působí. A přesně takto bude vaše firma působit na zaměstnance nebo vaše partnery. Ukážete, že vám na nich opravdu záleží. Nic neodbudete.

Pokud byste si pozvali "dýdžeje", uslyšíte, to, co slýcháváte v rádiu nebo v restauracích. Takže nijak neoslníte a nijak se nebudete odlišovat. Zase jedna tuctová firemní akce. Přesně to by si vaši hosté mysleli.

Když kapela zahraje živě, návštěvnici se budou dobře bavit.

Pořádáte firemní setkání, školení, promotion nebo dny otevřených dveří?

Tak to je něco jiného. Tady se chce firma "ukázat" a pochlubit. A nejenom firmy, ale i různé instituce, i ze státního sektoru. Chtějí tedy hudbu stylovou, nerušící, vyplňující třeba přestávky nebo doprovázející přehlídku nebo raut. Ano, má to působit exkluzivně.

I zde poznáte dobrou kapelu podle toho, zda umí najít řešení.

 

Jakou má mít kapela praxi?

Opravdu dlouhou. Pozor na různé dvoučlenné bandy či "one-man" formace. To někdo nedávno přišel na to, že se dají stáhnout karaoke písničky z internetu a na tom se živit. Podle toho to i vypadá.

Co více může profesionální kapela nabídnout?

Dost často firmy poptávají  ozvučení  pro svou další prezentaci. Kapela by měla ochotně poskytnout aparaturu.

Můžeme zprostředkovat úvodní vystoupení dalších umělců, kteří dále vyplní váš firemní program.

Spolehlivost kapely?

V českých zemích velký problém. Je mnoho kapel, které "vezmou" opravdu každý kšeft a taky se k tomu takhle staví. A co je nejhorší, že klidně několik na jeden termín. A vy si žijete v domnění, že je všechno v pohodě. Jaké je však vaše zklamání, když vám týden před konáním akce zavolají, že nemohou, a vymluví se na nemoc nebo jinou báchorku. Samozřejmě že, hrají, ale u toho, kdo lépe zaplatil. :-(.

Raději si termín u kapely několikrát ověřte a nevěřte podezřele levným nabídkám. Nebojte se s kapelou sepsat závaznou smlouvu.

 

—————

Zpět