Svatební obřad

28.09.2014 01:06

Svatební obřad

Hudba, kterou si vyberete pro obřad, v mnohém předurčit náladu celého vašeho svatebního dne. Zda je vaše svatba malá nebo velká, formální nebo neformální, můžete charakterizovat?? Příchuť?? dne přes váš hudební výběr.

Existuje několik způsobů jak zviditelnit sňatek pomocí hudby. Použijte hudbu, která hodně znamená pro vás jako pár. Požádejte blízkého přítele nebo příbuzného, aby vám zahrál či zazpíval sólo. Nebo si vyberte píseň, kterou všichni znají a přidají se.

Pokud chcete využít nějakou klasickou skladbu (např. svatební pochod), zejména někoho jiného než organistu, aby ji zahrál. Chůze trpí nedostatečnou za doprovodu flétny a kytary, trubek a harfy. Není špatné zvážení možná i o hudebních tělesech jako smyčcové Kvartet zda Chamber Orchestra.

Nebo hoďte všechny tradiční písně za hlavu. Vyberte si stávající melodie, které něco znamenají pro vás dvou?? možná první píseň, na kterou jste spolu tancovali nebo píseň, která hrála v rádiu, když tě požádal o ruku. Když vybíráte písně pro příchod a odchod z obřadní síně, myslete na délku uličky. Delší skladby bude třeba přizpůsobit krátké chůzi trpí nedostatečnou, pokud je ulička delší, zkombinujte několik skladby.

Je velmi důležité konzultovat svůj výběr i s knězem a oddávajícím, který má obřad na starosti, upřesnit si, které hudební žánry jsou povoleny předtím, než výběr uzavřete. Kostely (záleží od církve či kněze) mohou mít velmi přísná pravidla týkající se hudby během sňatku.

Měli byste si najít čas vyslechnout si skladby přímo v obřadní síni. Můžete přijít na to, že skladby, které se vám tak líbily doma nebo u hudebníků, se vůbec nehodí do prostoru oddací síně. Určitě nevynechejte ani přípravné setkání s hudebníky?? kapelou, nebo DJ-om, kteří budou hrát na svatební hostině. Dohodněte se na úhradě předem a dejte vše do písemné podoby, abyste se vyhnuli případným problémům během svatebního dne.


 

—————

Zpět